top of page
ET BOTILBUD DER ER SKRÆDDERSYET TIL DEN ENKELTE BORGER

Vi bekender os ikke til et teoretisk grundsyn eller pædagogisk metode, men vi tager altid udgangspunkt i den enkelte borgers forudsætninger, behov og ønsker, således som det er beskrevet i servicelovens formålsparagraf og i FN´s konvention - om rettigheder for personer med handicap.

Desuden anvender vi i vores pædagogiske praksis den pædagogiske metode Low Arousal, hvor vi i modsætning til konsekvenspædagogikken tager udgangspunkt i, at der ikke er nogen positiv læring i konflikter for vores borgere. 

Derfor arbejder vi altid målrettet på at forebygge og undgå konflikter ligesom vi anvender forskellige positive og anerkendende konflikthåndteringsstrategier i de tilfælde, hvor konflikterne- og/eller den problemskabende adfærd opstår. Vi bruger struktureret pædagogik til at give vores borgere struktur, tryghed og genkendelighed. 

Den positive, struktureret, anerkendende, relationsorienteret og individuelle tilgang til borgerne har medført en endnu større grad af selvværd, selvstændighed og ikke mindst, livskvalitet, hvilket bl.a. har bevirket at vi stort set ikke længere oplever selvskadende adfærd, ligesom vi ikke har brug magtanvendelser i mange år. 

Vores tilgang til borgerne er blandt andet med udgangspunk i miljøterapi, hvilket betyder, at både sociale relationer og de psykiske, samt fysiske rammer indgår som en del af behandlingen.

Vi arbejder med borgerne i "zonen for nærmeste udvikling" samt "stilladsering", og vi laver individuelle pædagogiske aktiviteter som udvikler, samt vedligeholder borgernes færdigheder. Borgerne på Søndermarken besidder både med- og selvbestemmelse. Vi arbejder struktureret, da forudsigelighed og trygge rammer er vigtige elementer i borgernes hverdag, så de kan trives i fællesskabet, men også individuelt. Vi prioriterer kvalitetstid med 1:1 kontakt, men også fællesskabet, hvor borgerne trives i hinandens selskab. 

Vi har ligeledes fokus på samarbejdet med beboernes pårørende, da vi finder relationen vigtig for beboeren og hans/hendes familie, samt personalet på Søndermarken.

bottom of page